Articolul 30 din Constitutia Romaniei – Libertatea de Exprimare!

ARTICOLUL 30

Libertatea de exprimare

Libertatea-de-Exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

In baza legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public ai voie sa scrii despre absolut tot ceea ce vrei, sa informezi oamenii, sa soliciti informatii unor autoritati sau institutii publice, sa preluam stiri, articole, informatii de la alte persoane atata timp cat este prevazuta sursa de la care am luat informatia, sau numele persoanei care a scris articolul.

Asadar Art. 1 spune:

,,Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei.”

Art. 2 al b. spune ca:

,,b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei;

Art. 15
,,(1) Accesul mijloacelor de informare in masa la informatiile de interes public este garantat.
(2) Activitatea de culegere si de difuzare a informatiilor de interes public, desfasurata de mijloacele de informare in masa, constituie o concretizare a dreptului cetatenilor de a avea acces la orice informatie de interes public.”

Faptul ca anumite anumite legi adoptate peste noapte, de mari masoni precum Adrian Nastase cum este legea ANTI-SEMITISMULUI incalca libertatea de exprimare mi se pare o tampenie ce nu trebuie permisa nicicum:

„In anul 2002, dupa o vizita in Statele Unite, Prim Ministrul Romaniei de atunci a promovat si a aprobat Ordonanta de Urgenta nr 31 prin care, pentru prima data in Romania, organizatiile fasciste si simbolurile aferente au fost scoase  in afara legii si interzise.

Un an mai tarziu, Guvernul prezidat de acelasi Prim-Ministru a negat,  dupa o a sedinta de Guvern, a publicat un comunicat prin care a negat, in mod formal, Holocaustul Romanesc.

In 2006 a fost adoptata Legea 107 prin care OUG 31 din 2002 a devenit Lege, dupa ce anumite puncte din OUG au fost modificate.

Atasate aici publicam atat OUG 31/2002 cat si Legea 107/2006. In viitorul apropiat vom prezenta si o sintenza a punctelor din OUG 31 care au suferit modificari in Legea 107, cat si efectele acestor modificari.”

Conform acestor afirmatii oricine isi permite sa nege holocaustul ori sa fie revizionist cu cifrele celor care ar fi murit acolo, este pasibil de inchisoare ori de ingradirea unor drepturi. Asta se numeste incalcare fundamentala a drepturilor omului! Faptul ca ti se pune pumnul in gura sa vorbesti, daca o persoana vrea sa nege un lucru nu inseamna ca ea e criminal, adica daca eu as nega ca un criminal care ar fi facut o crima oribila si eu as zice ca nu a facut, ar insemna ca si eu sa ma duc in puscarie ca am negat asta, desi nu eu am facut crima, eu sint doar o VOCE care-si exprima o opinie libera si DEMOCRATICA!

Asadar cu acest articol nu trebuie sa fie nimanui frica sa vorbeasca liber, dar asta nu inseamna cum spune si in articolul constitutiei sa instigi la ura, rasism, xenofobie etc. dar poti sa-ti exprimi o parere fata de ceva. Daca cineva are o parere fata de holocaust asta nu inseamna ca are ceva cu poporu evreu, dupa cum vor multi nemernici sa ne faca sa credem, ci e doar opinie!

Iar cum Genetica Medicala a demonstrat acum recent ca 90% din evrei nu sint evrei semiti ci sint europizi caucazieni, adica arieni, se schimba drastic ecuatia „anti-semita”, iar multi dintre ei fiind khazari care se dau semiti!

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Departamentul Alpha Carpatica (DAC)