Asta înseamnă că ursul brun carpatin, așa cum ne-am dorit, rămâne strict protejat

Felicitari deputatului Cornel Zainea, singurul parlamentar care a raspuns petitiei semnata de 107.256 de oameni pentru a opri legea care ar fi urmat sa scoată ursul brun de sub strictă protecție: https://campaniamea.declic.ro/p/140-94-pentru-natura


Amendamentul depus de domnul Zainea la proiectul de lege care modifică legea vânătorii a fost dezbătut astăzi în ședința comună a Comisiei de mediu și Comisiei pentru agricultură și a trecut. Asta înseamnă că ursul rămâne strict protejat, ptrivit portalului Agent Green.

De asemenea, WWF România a demarat proiectul „Open borders for wildlife in the Carpathians”

Ne propunem identificarea și securizarea rețelei de coridoare ecologice transfrontaliere, dar și implementarea unor măsuri concrete de reconstrucție ecologică în zonele respective. Astfel, vor fi îmbunătățite habitatele folosite de către carnivorele mari precum ursul, râsul și lupul.

Aceste activități vin în continuarea proiectului „Granițe deschise pentru urși în Carpații României și ai Ucrainei”, care a trasat prima reţea de coridoare ecologice din Maramureș, în zona de graniță România-Ucraina.

Proiectul este finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Slovacia-România – Ucraina ENI 2014-2020, pe o perioadă de 30 de luni.

WWF România, împreună cu partenerii de proiect din Ucraina (РахівЕкоТур // RakhivEcoTour), Ungaria (Aggtelek National Parkk) și Slovacia (SOS/BirdLife Slovensko) vor contribui la protecția biodiversității din Ecoregiunea Carpatică prin îmbunătățirea conectivității între habitate dar și menținerea funcțiilor și serviciilor furnizate de ecosisteme, suport al unei dezvoltări durabile, anunță WWF România.

Este posibil ca imaginea să conţină: în aer liber şi text

Mulțumim. Așa DA! Dumnezău există.

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Departamentul Alpha Carpatica (DAC)

Despre Departamentul Alpha Carpatica (DAC)