Beneficiile neştiute ale porumbului fiert: previne cancerul, protejează inima, ajută la îmbunătăţirea vederii

Porumbul fiert este considerat un adevărat medicament de sezon. Pe lângă faptul că este foarte gustos, porumbul dulce are efecte uimitoare asupra sănătăţii organismului. Conţine vitamine importante pentru buna funcţionare a organismului, este un excelent antioxidant şi nu îngraşă. Spre deosebire de alte legume care, în urma fierberii îşi pierd proprietăţile, porumbul şi le păstrează chiar şi după fierbere.

Bun pentru vedere

Pigmentul care dă culoarea galbenă a porumbului, zeaxantina, este benefic pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice. Medicii recomandă consumul de porumb fiert în special persoanelor în vârstă predispuse la cataractă. „Nutrienţii din compoziţia porumbului sunt benefici pentru protejarea împotriva bolilor oftalmologice care apar odată cu înaintarea în vârstă”, spune medicul.

Vindecă mai repede virozele

Vitamina A din porumb ajută la cresterea rezistentei organismului în lupta împotriva infectiilor. Consumarea produsului în perioada răcelilor sau a virozelor respiratorii ajută la o vindecare mai rapidă, porumbul fiert fiind considerat un adevărat medicament natural. Porumbul este bun şi pentru sănătatea sistemului osos. Cercetările au demonstrat că porumbul fiert este un bun aliat în lupta cu multe afecţiuni cum ar fi cistită cronică, gastrită, ulcer, dischinezie biliară, reumatism sau arterită.

Nu îngraşă

În ciuda mitului potrivit căruia porumbul, cereala din care se obţine mălai, ar îngrăşa, studiile au demonstrat că, din contra, porumbul poate ajuta la scăderea în greutate. Un consum ponderat de porumb fiert sau copt ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, ceea ce duce la pierderea în greutate. Conţinutul caloric al alimentului nu este unul crescut. Din acest motiv, nutruţioniştii îl recomandă în diete, cu menţiunea ca alimentul să fie consumat ponderat.

Bogat în fibre, bun diuretic Datorită cantităţii mari de fibre din compoziţie, porumbul fiert este un aliment care ajută la reglarea tranzitului intestinal. Este un bun diuretic şi este recomandat persoanelor care au probleme cu constipaţia.

Citeste mai mult: adev.ro/nsfsej

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Departamentul Alpha Carpatica (DAC)

Despre Departamentul Alpha Carpatica (DAC)