Gardienii Carpatilor

In Muntii Carpati au existat din totdeauna samani. Ei i-au invàtat pe daci cà sunt nemuritori si au pus bazele Kogaionului, locul sacru din Carpati. Vechii samani din Carpati vin din alte dimensiuni si au ràmas ascunsi timp de milenii pentru cà omul s-a indepàrtat de naturà si de viatà. A ajuns momentul ca ei sa reintre in aceastà dimensiune, sa iasà din umbrà si sa ajute la reinnoirea spiritului. Ei sunt stràmosii dacilor, aveau ca si simbol dragonul, balaurul, semnul puterii spirituale pus sub semnul focului si au protejat acesti munti devenind gardienii Carpatilor.

Samanii exprima o energie plina de iubire fata de cei pe care ii vindeca, tocmai din acest motiv. Cuvantul Saman este compus din douà pàrti: Sha – in extremul orient inseamnà experientà profundà, transcendent, probà, calitate, dar, har, iar Man.,manus, om, fiintà umanà. Unind aceste douà pàrti saman inseamnà Om cu experientà profundà, „cel care stie”. Iar culturile stravechi meritau din plin acest statut, intrucat samanii din vechime aveau abilitati remarcabile. Ei apelau la fortele fundamentale ale Universului pentru a gasi solutii la problemele oamenilor. Intelepciunea culturilor stravechi este, din multe puncte de vedere, mult mai avansata decat a noastra.

13934962_1599150400383103_6376925674791853553_nPentru siberieni, tungusi, buriati, saman inseamnà om ce vorbeste cu spiritele si are puterea de a vindeca. In sens ancestral, samanul este cel ce isi cunoaste propria moarte sau cel ce s-a intors din moarte. Samanul provine din transcendent, din puterea teluricà a Pàmantului mamà, Glia, asa cum o defineste Eliade in Istoria religiilor. Samanul este o calitate ce se adaugà persoanei umane, in urma unei chemàri la care omul a ràspuns. Samanul este o stare de constiintà de simbiozà cu forzele naturii. El este initiat in misterele vietii si ale mortii. Intotdeauna, originea samanului prin excelentà este ancestralà.

Samanul isi incepe aventura cu prima initiere ce are loc in momentul in care candidatul acceptà chemarea spiritului. La scurt timp dupà aceastà acceptare el trece printr-o experientà puternicà legatà de transcendentà. In general, viitorul saman se simte dus de spirite in alte dimensioni si de multe ori devorat si recompus. Dupà acest inceput, pentru cà initiere inseamnà a incepe un parcurs, el invatà sa se cunoascà pe sine insusi, primeste un nume nou ce reprezintà puterea sa, specializarea sa si invatà sa vadà dincolo de materie si sa cunoascà entitàtile ce il vor ghida in viata de saman. Apoi invatà care sunt instrumentele sacre de care are nevoie, cum sa le foloseascà, cuvintele de putere, riturile sacre, dar in special invatà legile care guverneazà lumea si ALTARUL STRAMOSILOR. In timpil vietii sale, samanul v-a primi mai multe initieri urcand treptele samanismului. In general sunt treisprezece initieri iar marii samani le iau pe toate. Samanul se maturizeazà si isi completeazà parcursul in general in circa treizeci de ani de la prima initiere. Apogeul samanului este la circa cincizeci de ani.

Primul loc de putere al samanului este in sine insusi, apoi el isi extinde puterea in jurul sàu pe raza aurei, pe circa trei metri, cu timpul umple casa unde locuieste si apoi se extinde pe o razà de circa treisprezece metri. Tot asa mai departe, samanul isi extinde puterea asupra intregii comunitàti pe care o conduce in mod spiritual iar o datà cu maturitatea, aura sa ajunge panà la Orizont. Marii Samani au incorporat planeta in aurà. Locul de putere pleacà din spirit, se manifestà la nivel terestru prin centrul focului sacru iar la nivel cosmic prin soare. Intotdeauna samanul pleacà din centru iar marele simbol al samanului este ochiul. El se incarneazà de obicei in acvilà si in sarpe iar apoi in DRAGON pentru cà ei zboarà la mare inàltime iar samanul invatà ce este libertatea si ce inseamnà sa vezi de sus.
 
Samanul invatà sa se vindece singur cu ajutorul spiritelelor ce il ghideazà iar apoi ii va ajuta pe altii. El vindecà mai intai sufletul si apoi trupul cum fàcea Hristos ce era un Saman Ancestral. Samanul vindecà cu puterea spiritului ce e activ in el si impune mainile, se roagà cu putere, cere, comandà forzelor naturii, ia asupra sa ràul din bolnav si il dizolvà. Foloseste puterea cuvantului, a ritualului sacru, tàmaierea, sunetul tamburului, puterea aurei si capacitatea de a penetra campul auric al bolnavului. Pentru saman boala este o energie externà ce a pàtruns in corpul cuiva sau doar un dezechilibru energetic. Samanul este capabil sà càlàtoreascà in lumea celui pe care vrea sa-l vindece, dar are nevoie de o motivatie si cere celui bolnav sà se reconexeze spiritului pentru cà nu existà boalà decat prin pierderea centrului…

In concluzie, samanismul face parte din istoria omenirii de mii de ani. Ei au fost primii vindecatori, primii invatatori si primii invatati. Intelepciunea acestora, insa, s-a pierdut de-a lungul istoriei pline de incercari si greutati a omenirii. Acum, insa, in epoca moderna, cand tehnologia ne permite accesul la informatii din intreaga lume, am redescoperit intelepciunea din vremurile trecute, uneori in moduri de-a dreptul neasteptate. Stiinta a mers pana acolo incat multe teorii se regasesc in practicile stravechi ale samanismlui. Iata o lista cu cateva concepte ale realitatii subatomice, care isi gasesc corespondenta in metode de vindecare samanice.

EFECTUL OBSEVATORULUI
Cu totii stim, datorita experimentelor din laborator, ca particulele subatomice (elemente de baza in materia universului) sunt afectate de prezenta unui observator. Cu ajutorul unor ritualuri de muzica, dans si ceremonii, samanul induce pacientului o stare de optimism, caracterizata de convingerea ca se va vindeca odata ce ritualul va lua sfarsit. Paralela in acest caz este ca atat samanul cat si pacientul (si uneori intregul trib) joaca rol de observatori si ajuta bolnavul prin prezenta atitudinii lor pozitive. Uneori atmosfera creata in timpul ritualurilor induce bolnavului o stare atat de puternica de autosugestie pozitiva, incat corpul sau isi gaseste resursele energetice prin care se poate vindeca singur. Un lucru similar poate fi observat cand starea particulelor sunt modificate prin prezenta unui observator.
 
 MULTIUNIVERSURILE
Sunt mai multe versiuni ale teoriei multiversurilor in ziua de azi, insa toate ajung la aceeasi concluzie: exista mai multe dimensiuni ale universului, toate in acelasi timp. Un saman stie sa le acceseze. Acesta patrunde in diferitele dimensiuni in care traiesc numeroase spirite, cu ajutorul unor plante psihedelice si le cheama in ajutor. Uneori samanul sacrifica un animal in schimbul energiilor primite de la spirite. In unele cazuri, acestea pot absorbi boala. Fiintele nevazute de la care toti samanii primesc calauzire sunt din aceste dimensiuni diferite, despre care vorbeste teoria multiversurilor. 3. Non-localitatea Principiul de non-localitate declara ca un obiect poate influenta comportamentul altui obiect aflat la distanta, fara o legatura directa sau locala intre cele doua. Samanul poate ameliora suferintele bolnavului prin metode care sunt non-locale. Nu exista o relatie liniara de cauza si efect in procesul de vindecare al unui saman. Intregul proces este, de fapt, unul non-local, pentru ca, desi samanul si cei pe care ii vindeca nu au nicio legatura directa, cu toate acestea el poate induce modificari fizice in corpul lor. Samanii folosesc aceasta non-localitate si pentru a afla anumite informatii de care un trib ar avea nevoie, cum ar fi locul cel mai bun pentru vanat sau pentru a face o sesiune de psihoterapie. Vederea la distanta este una dintre metodele non-locale pe care le folosesc pentru a identifica locatia unui lucru, fara, insa, a se deplasa fizic.
TEORIA LUNGIMII PLANCK/A CORZILOR
Conceptul conform caruia universul este o constiinta unitara isi gaseste radacinile in fizica cuantica. Lungimea Planck este o ecuatie matematica ce exprima cea mai mica unitate masurabila de energie care sta la baza universului. Fundamentul universului este o unitate de energie extrem de mica si indivizibila, care indica faptul ca exista o limita a realitatii noastre. Ar putea aceasta limita sa fie constiinta pura? In definitiv, nu putem concepe nimic din ceea ce depaseste starea de constiinta. Exista cu siguranta o corelatie intre Scala Planck si constiinta. Samanii aveau si ei un concept similar. Ei il numeau “Axis Mundi,” axa care uneste toate lumile, universul care contine toate celelalte universuri. Ei credeau ca trebuie sa strabata Axis Mundi pentru a gasi spiritele pe care la cautau, adica exact acea realitate suprema despre care fizica cuantica spune ca ar exista.
 
INCLUZIUNEA FOTONILOR SI EXCLUZIUNEA ELECTRONILOR
Conform principiului de excluziune al lui Pauli, solidaritatea materiei este cauzata de electronii care se resping reciproc. Respingerea electronilor creaza o structura atomica. Lumina, pe de alta parte, (non-solidaritatea), se comporta exact in felul opus. Fotonii se leaga si se amesteca unii cu altii in loc sa se respinga reciproc; exista incluziune, nu excluziune. Astfel, se poate spune ca energiile feminine si masculine se intrepatrund in univers. Ca oameni, avem cu totii in noi elemente feminine si masculine. Samanii cunosc acest lucru si sustin chiar ca un dezechilibru aparut intre cele doua tipuri de elemente poate cauza aparitia unei boli. Samanii au radiat intotdeauna o energie foarte vizibila si iubitoare. Unul dintre telurile lor este sa echilibreze energiile persoanei insufland acesteia sentimente de iubire si unitate. Cand oamenii exprima iubire si sexualitate in mod fizic, adica dansul magic dintre incluziunea fotonilor (non-fizica) si excluderea electronilor (fizica), acestea pot fi experiente care au puterea de a vindeca sau de a transforma. Samanii exprima o energie plina de iubire fata de cei pe care ii vindeca, tocmai din acest motiv. Cuvantul “saman” inseamna „cel care stie”. Iar culturile stravechi meritau din plin acest statut, pentru ca samanii din trecut aveau abilitati remarcabile. Ei apelau la fortele fundamentale ale universului pentru a gasi solutii la problemele oamenilor. Intelepciunea culturilor stravechi este, din multe puncte de vedere, mult mai avansata decat a noastra.
Surse de informare: http://ayahuasca-romania.blogspot.com/ ,http://www.collective-evolution.com/2016/09/26/shamanism-and-quantum-physics, https://viataverdeviu.ro/
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Departamentul Alpha Carpatica (DAC)

Despre Departamentul Alpha Carpatica (DAC)