Mergi pe drumul tău. Fii blând cu tine însuți

Ceea ce ai venit tu să faci în acest plan al existenței este unic din toate punctele de vedere. Tu ai venit aici să faci cunoscut necunoscutul, dar acele potențialități cuantice pe care tu le poți dezvălui sunt unice în formă și culoare.

Nimeni nu va putea să le dezvăluie mai bine decât tine. Numai că pentru ca tu să poți aduce în existență și experiență acele potențialități specifice, este important să mergi pe drumul tău. Mergând pe drumul pe care ți-l sugerează ceilalți, ajungi de cele mai multe ori să ai experiențe care nu te satisfac. Și asta pentru că împlinirea vine când tu alegi să extragi și aduci în manifestare acele experiențe care oricum sunt ale tale și numai tu le poți dezvălui în plenitudinea lor Divină.

Asta nu înseamnă că nu ar trebui să înveți nimic de la ceilalți sau că ar trebui să te dai cu capul de pereți reinventând roata. Să interpretezi așa lucrurile ar fi o greșeală. Recomandarea mea este să înveți de la ceilalți, să citești, să te educi din toate punctele de vedere, dar ai grijă în permanență să îți asculți inima în tot ce faci. Aceasta este busola ta pe care dacă o asculți te va ghida spre împlinire și fericire în această viață.

Fii Blând Cu Tine Însuți

Există o tendință a oamenilor care sunt la început cu dezvoltarea personală, spiritualitatea și lucrul cu ei înșiși. Iar tendința de care vorbesc este aceea de a se blama pe ei înșiși fiindcă nu lucrează cu ei atât cât și-ar dori, nu citesc atât cât ar vrea, nu se țin de ceea ce își propun și așa mai departe.

Ideea este că absolut orice om pasionat de evoluție are zile în care uită să facă acel exercițiu pe care l-a făcut în ultimele trei zile, are acea carte în bibliotecă pe care vrea să o citească de câteva luni și uită o dată pe lună să facă acea meditație care simte că îl ajută foarte mult.

Și vreau să știi că și eu experimentez asta, și cu siguranță același lucru ți-l pot confirma și ceilalți autori, traineri sau mentori pe care îi urmărești tu.

Pentru că ratezi o zi sau două pe ici pe colo, nu înseamnă însă că trebuie să ștergi cu tine pe jos. Este important ca indiferent de ceea ce faci să arăți iubire și respect Sinelui. Fiindcă numai arătând iubire, respect și purtându-te blând cu tine, te vei putea și bucura de drumul până la experiențele spre care tinzi.

Concluzie

Mergi pe drumul tău indiferent care ar fi acela, fiindcă asta te va apropia de împlinire, iar în raport cu toate exercițiile, cărțile și practicile cu care experimentezi arată iubire și blândețe față de tine însuți. Este ok să ratezi câte o zi pe ici pe colo. Important este că în fiecare zi a vieții tale de când te trezești și până ce te pui iarăși în pat, tu ai făcut tot ce ți-a stat în puteri cu resursele și nivelul de conștiință pe care îl ai acum spre a experimenta ceea ce este frumos și bun pentru tine. Felicită-te pentru că ai dat tot ce ai putut și mergi mai departe pe drumul tău ascultându-ți inima.

 Cosmin Constantin Cîmpanu

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Departamentul Alpha Carpatica (DAC)

Despre Departamentul Alpha Carpatica (DAC)