Munţii Retezat, locul unde s-ar fi născut poporul lui Prometeu – Misterul piramidei – Legenda uriasilor

Masivul Retezat este impresionant prin cele peste 40 de lacuri glaciare de la peste 2.000 de metri. Muntele a strâns mulţime de legende şi mistere, unele dintre ele fiind cu totul ieşite din comun. Se spune că poporul titanului Prometeu ar fi trăit în Retezat şi că „piramidele“ lui reprezină centre ale energiilor paranormale. Din istoria Retezatului nu lipsesc poveştile despre OZN-uri şi fenomene miraculoase.

646x404Retezatul impresionează prin şirul vârfurilor stâncoase, înlănţuite în jurul lacurilor cristaline, şi prin peisajele alpine, ce par inaccesibile pentru om. O mulţime de legende circulă pe seama lui, unele cu atât mai fascinante cu cât ies din sfera normalului.

 
Mulţi dintre cei care îi cunosc secretele cred că în munţii înalţi ai Retezatului s-au petrecut lucruri inexplicabile. O astfel de relatare i-a aparţinut salvamontistului George Resiga, care a povestit că în luna august a anului 1991, în timp ce se afla pe munte împreună cu un grup de turişti, a văzut pe un versant al Retezatului mai multe sfere luminoase, despre care a presupus că sunt OZN-uri. Întâmplarea s-a petrecut într-o seară, în apropiere de refugiul Pietrele. Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jumătate de oră, relata salvamontistul, pentru ca apoi ele să dispară într-o ceaţă densă. Nu departe de acel loc, la două săptămâni după întâmplarea fantastică, un avion s-a prăbuşit inexplicabil, iar nouă oameni au murit în accidentul aviatic.
 
MISTERUL DIN RETEZAT
 
retezat-piramidaCei care urcă pe traseul Poiana Pelegii – Lacul Bucura întâlnesc în faţa lor, înainte de a ajunge la Lacul Bucura, o culme în formă de piramidă. Lacul glaciar aflat la peste 2.000 de metri altitudine, precedă un alt vârf cu formă asemănătoare. Amatorii de paranormal consideră că acest loc este încărcat de energii. Unii afirmă că lacul ar fi baza unei piramide energetice, formată din vârfurile a trei munţi care înconjoară lacul şi că aici s-ar produce fenomene paranormale, întrucat se formează un câmp magnetic. Pasionaţii de ezoterism asociază muntele cu un centru energetic planetar, asemanator cu cel din Masivul Bucegi. Pe site-urile dedicate fenomenelor paranormale o mulţime de articole prezintă piramidele Retezatului ca fiind locuri construite de oameni sau de forţe necunoscute în urmă cu zeci de mi de ani.
MISTERUL PIRAMIDEI DIN RETEZAT
În urma cu cateva zeci de mii de ani, după cel de-al doilea tragic eveniment al Atlantidei, şi concomitent cu scufundarea ultimelor insule lemuriene din Pacific, grila energetica planetara a suferit modificari notabile, deconectand partial chakra 4 (ANAHATA) a Pamantului, influentand indirect, insa, sub un cuantum mult mai scazut, racordarea la divinitate a fiintei umane – chakra 7 ( SAHASRARA), aspect extrem de important in evolutia planetei.
 
Dupa cum bine stim, Chakrele Pământului reglează, supraveghează și optimizează funcționarea planetei, influentand, desigur, o multitudine de fenomene cuantice planetare, insa și chakrele ființelor, care coordonează funcționalitatea întregului sistem.
 
Structura energetica gestionata de evoluţia atlanţilor a fost ireversibil compromisa gratie experimentelor neizbutite ale Fiilor lui Belial (casta stiintifica atlanta), atunci cand mantaua terestra interioara a planetei a fost supusa unor abordari incorecte, declansand pe Terra, o serie interminabila de cauze ale caror efecte au contribuit la scurtcircuitarea anumitor trasee energetice din grila planetara. In concluzie, Fiii lui Belial, atlantii care erau incredintati in acea vreme cu stiinta Pamantului, ”au dat-o-n bara”- mai pe romaneste, amplificand incorect prin intermediul cristalelor (piramide) anumite energii solare, ce au scurtcircuitat intens intreaga structura telurica a Terrei. Dupa ce ”apele” s-au linistit, responsabilii au fost nevoiti sa reasambleze diferite trasee energetice ale Terrei, mai mult, sa construiasca ”din temelii” nucleele principale energetice care sa suplineasca oarecum fosta grila energetica a Terrei. Pe acest aspect s-a hotarat de comun acord ca următoarea grila sa fie dispusa in rezonanţa cu structura eterica a Terrei. Se pare ca, atlantii aveau informatii precise cu privire la viitoarele evenimente astronomice din Calea Lactee, iar aici, nu punem in discutie o oarecare ”aliniere planetara” sau, ma rog – un fenomen similar cu cel din anul 2009, atunci cand, potrivit Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, planeta Jupiter a fost lovita de un obiect de dimensiuni mari. Nu prieteni ! – asezam in discutie probabilitatea unei coleziuni de proportii a Terrei cu un urias corp ceresc, posibil (planeta X). O planeta, mai nou, numita Nibiru, depistata si monitorizata actualmente de South Pole Telescope (SPT)-ANTARTICA inca din anul 1983. (vezi foto)
 
Nu degeaba Atlantida cu imprejurimile ei, a fost ”sacrificata” in extremis. Fiind cu mult peste masura celorlalte civilizatii din Calea Lactee, insa si din galaxia Andromeda, atlantii cunosteau taine si principii ale Universului, pe care stiinta actuala inca nu le poate procesa. Atlantii aveau capacitatea si potentialul stiintific de a muta planetele din forma lor gravitationala, cunosteau perfect coordonatele oricarui corp ceresc din Calea Lactee si nu numai, fapt care ne inclina sa credem ca, acestia constientizau ulterioare evenimente astronomice, catastrofale, din intreaga galaxie. Nu-i de mirare daca ultimul potop a fost provocat in mare masura de un corp ceresc, ce a lovit (ciupit) Pamantul, provocand in extremis o rotire fortata a scoartei terestre, debusoland printre altele si pozitia polilor, eveniment, de altfel, descris in cartea „Path of the Pole” de Charles Hapgood, a carei introducere apartine taticului fizicii, in acea vreme, Albert Einstein, caruia i s-a parut foarte realista aceasta descriere.
 
Adica 70 % apa s-a ”intrepatruns” cu 30% pamant, care este egal cu ”potop de proportii”. Despre acest eveniment povesteste nu doar Biblia, ci si miturile si legendele a 62 de popoare, vezi The Flood Reconsidered – A Review of the Evidences of Geology, Archaeology, Ancient Literature and the Bible” de Frederick A. Filby.
 
In concluzie, stramosii nostri atlanti, au dorit oarecum sa fereasca/salveze Terra de ”necazuri’ – nicidecum s-o bage sub ape prin experimentele lor ”esuate”. In opinia noastra, chiar au reusit, sacrificandu-si teritoriile, populatia, cultura, piramidele, care, de altfel, in anumite cazuri erau utilizate si ca ”arme de foc”, insa pe acest aspect vom discuta, promitem, intr-un alt context. Putem mentiona insa ca, termenul de „piramida” provine din limba greaca veche si este compus din doua cuvinte: PYROS (foc) si MIDAS (mijloc). Deci, piramida – foc in mijloc. De aici observam clar ca, vechii greci au denumit aceste elemente dupa modul lor de functionare, nu dupa forma lor, asa cum o facem noi azi, ma rog – fiecare cu stiinta sa. Si egiptenii manipulau vremea prin intermediul piramidelor, insa asta-i o alta ”poveste” … chinezii aveau si ei secretele si piramidele lor, mayasii, sarbii, la fel, s.a.m.d.
 
Cum si in Grecia exista piramide multifunctionale stravechi, doar ca sunt mai mici decat cele egiptene si nu sunt pomenite niciodata in mass-media, asa sunt peste tot in lume, unde in vremuri demult apuse fiecare civilizatie le-a folosit cum si-a dorit. Unii produceau in interiorul lor energie cinetica, altii le foloseau in mare parte ca morminte, multifunctionalitatea lor fiind diversficata. Atlantii aveau o multitudine de piramide, folosindu-le din plin pentru o sumedenie de procese tehnologice: defensive, ofensive, creative, s.a.m.d. Chiar si unele navete spatiale ale acestei civilizatii, la baza carora functionau motoare de propulsie prin intemediul imploziei erau construite sub forma piramidala.
 
 
In concluzie, imbratisand ipoteza mentionata mai sus, atlantii si-au facut pe deplin datoria fata de Terra, folosindu-se de tehnologia lor bazata pe lasere, schimband oarecum traiectoria uriasului corp ceresc, care, potrivit stiintei noastre, doar a ciupit ”a la biliard” scoarta terestra exterioara a Terrei, generand evident rotirea rapida a pamantului, efectele fiind devastatoare.Cu privire la refacerea grilei planetare, atlantii au scanat pentru inceput, diferite zone de-a lungul planetei (printre care si teritoriul Carpatilor romanesti), in care, probabil, potentialul prezenta variaţii de „maxim şi minim”, adica existau teritorii în care evoluţia, sub diferite aspecte, putea avea un potenţial mult mai ridicat decât în alte zone, asadar, s-a inceput construirea noii grile energetice planetare.
 
Mentionam ca, in aceasta perioada de reconstructie, structura grilei a fost ”aclimatizata” vibraţional in aşa masura incat anumite legi universale să fie probate mai greu, adică era nevoie de timp pentru ca raspunsul acţiunilor (feedback-ul) sa fie cert evidentiat. Aceasta a fost una din circumstantele necesare pentru ca primele structuri energo-informationale ale acelui curent evolutiv sa se desfasoare liber. Legea Mentalismului (Unitătii), dar şi Legea Cauzei şi a Efectului sunt, din aceasta cauza, cel mai greu probate (observate) la nivele mai subtile. Acest lucru a dus la formarea şi dezvoltarea unui corp psiho-mental reactiv, bazat indeosebi pe senzitiv şi emotional.
 
De ce s-a ales teritoriul tarii noastre? Aceasta zona geografica este importanta din trei motive. Primul ar fi ca, zona a fost compatibila cu scanarile atlantilor, unde potentialul prezenta variatii de aproape maxim, al doilea ar fi ca suntem situati chiar în centrul anahata al Terrei, iar al treilea, ca unul dintre pilonii de baza ai grilei energetice este situat tot în aceasta zona. Acest ”pilon” cuprinde un centru principal si mai multe centre secundare. Centrul principal este reprezentat de o piramida energetica extrem de complexa si de puternica (Piramida din Retezat) avand un rol capital in energetica actualelor si viitoarelor transformari planetare.
 
Complexa piramida este pozitionată in zona actualului Parc National Retezat. Centrele secundare sunt pozitionate în zonele: Rarau, Ceahlau, Bucegi, Defileul Vaii Oltului, zona Herculane, Parcul National Portile de Fier, Gugu, Defileul Văii Jiului, Parang, Muntii Orastiei, zona Rosia Montana. La o privire de ansamblu asupra geografiei tarii noastre, se poate observa cum distribuţia formelor de relief este bine inchegata şi armonioasa, avand o treime munte, o treime ses si o treime dealuri, fiind deci o zona perfecta pentru un asemenea nucleu energetic. Desigur, nu doar aceste aspecte au contat. Energiile telurice prezinta si ele anumite convergente in acest spatiu geografic.
 
Daca privim din spatiu Carpatii romanesti, vom putea evidentia un arc muntos protector, care oricand ar fi putut detine rolul de o noua Atlantida, o ”insula uriasa”- perfect configurata in centrul patriei noastre, care, la un moment dat a fost cuprinsa de ape. Aceasta complexa forma a Carpatiilor romanesti a protejat oarecum valorile evolutiei civilizatiei noastre inca din perioada interglaciara, atunci cand Cuaternarul, mai precis, glaciatiunea WURM domina majoritar teritoriul Europei. Norocosi sau nu, singurii supravietuitori ai ultimelor glaciatiuni de pe actualul teritoriu european, potrivit stiintei, am fost noi, dacii.
 
Se considera ca, singurul spatiu unde s-a putut dezvolta viata pe teritoriul Europei in timpul celor sase glaciatiuni ale Cuaternarului a fost unde Romania este asezata acum. In acest primetru, in comparatie cu restul calotei glaciare din Europa, ghetarii au fost relativi mici, iar aspectul termic, s-a prezentat oarecum prietenos, in raport cu clima aspra de pe restul continentului, aspect ce a contribuit, desigur, la dezvoltarea evolutiei umane. Piramida din Retezat a fost construita in urma cu aproximativ 12.000 de ani, odata cu inceperea celei de-a doua etape de tranziţie, cu puţin timp inainte de cataclismul final al Atlantidei.
 
Potrivit informatiilor cumulate, piramida din Retezat a fost construita de atlantii supravietuitori ai celui de-al doilea experiment major nedorit (cataclism) al Atlantidei, insa la finalizarea ei ar mai fi contribuit si lyranii, alaturi de fiintele de lumina din centrul Caii Lactee. Ganditi-va deci, ca oamenii preistorici de dinainte de potop, pe care Occidentul ii catalogheaza ”barbari” si ”salbatici” – acum mai bine de zece mii de ani construiau piramide mai mari decat cele egiptene, cunoscand bineinteles efectul real de piramida si toata fizica din spatele acestuia, precum si structura interna a Pamantului, cu curentii sai de convectie magmatici. Deci, JOS PALARIA !! – un motiv in plus, ca atunci pe unde colindam in lumea asta, frumoasa, de altfel, sa fim mandri ca ne-am nascut pe acest pamant sfant. Si culmea !! exista foarte multe astfel de piramide din perioada de dinainte de potop in Romania, doar ca ele au fost intre timp acoperite de pamant si vegetatie, astfel incat acum arata ca niste ”dealuri” perfect piramidale (vezi foto). Deci, daca vedeti undeva vreun ”deal” care seamana oarecum cu o piramida, a carui directie de orientare este mai spre vest decat directia nordului magnetic actual, exista mari sanse ca acel deal sa ascunda o piramida preistorica, de dinainte de potop.
 
In concluzie, trecutul nostru, n-a fost intamplator. Atlantii, reprezentand in mare parte casta Fiilor Legii Lui Unu (partea spirituala a Atlantidei), acestia au migrat pe teritoriul european inainte de ultimul cataclism al Atlantidei si au transmis inteleptilor Daciei stravechi informatii extrem de importante cu privire la viitorul planetei. Tot atat, constientizand viitoarele dezastre planetare, Fiii Legii Lui Unu au sugerat conducatorilor acelor zone (dacii vechi) construirea de urgenta a unor centre solide ”de avarie”, informarea si pregatirea populatiei cu privire la natura dezlantuita ce urma sa acopere intreaga planeta, si nu in ultimul rand, inmagazinarea tuturor informatiilor referitoare la istoria Atlantidei in tezaurele energoinformationale din Carpatii romanesti. Practic, s-a predat stafeta dragi prieteni. S-a predat tezaurul informational al unei civilizatii, deosebit de avansate, unei alte civilizatii in plina evolutie. Nu degeaba sunt vehiculate ipoteze, precum legendarul Noe si-ar fi construit arca pe malul apei (lacului), unde este situata in prezent Marea Neagra si ca potopul cel mare, ar fi venit dinspre acea zona.
 
PRIMII OAMENI AI RETEZATULUI
 
Într-o legendă modernă, exploatată de amatorii de ezoterism şi fenomene paranormale, Retezatul este prezentat ca locul de baştină al pelasgilor, cel mai vechi oameni de pe pământ sau strămoşii elenilor, potrivit istoricilor greci Homer şi Eschil. Pelasgii erau menţionanţi ca vieţuind în vremea Potopului lui Noe, iar miturile antice arată ca au fost civilizaţi de Prometeu, fiul titanului Iapet şi al Clymenei, cel care le-a adus focul, furat de la zei.
 
retezatUnii cercetători români susţin că locul în care poporul lui Prometeu s-ar fi născut „din pământul negru, pe culmile înalte ale munţilor”, Retezatul. Legenda îşi are rădăcini în numele lui Pelasg, care seamănă cu Peleaga (2509 metri), cel mai înalt vârf al Retezatului, şi al numelui fiului său Reu, asociat cu Valea Rea, o zonă sălbatică a Masivului Retezat. Mai multe astfel de asocieri toponimice menite să argumenteze poveştile despre poporul preistoric din Retezat sunt regăsite în volumul „Dacia preistorică” de Nicolae Densuşianu, volumul apărut în 1913, care a stârnit numeroase controverse de-alungul timpului.
 
LEGENDELE LACURILOR
 
Despre Masivul Retezat se spune că are un efect puternic asupra celor care se avântă pe cărările sale: îşi doresc să rămână aici, pe muntele vrăjit, departe de civilizaţe. Cea mai spectaculoasă zonă este partea nordică, unde se află cele mai înalte vârfuri şi aglomerarea de lacuri glaciare. Peste 50 de ochiuri de apă lucitoare s-au format în Retezat, iar fiecare îşi poartă propria legendă.
 
retezat-daniel-gutaLacurile glaciare s-au format în căldările gheţarilor preistorici, prin acumularea apei provenite din ploi şi zăpezi şi prin scurgerile izvoarelor. Astfel s-a întâmplat şi cu lacurile din Retezat, însă legendele din popor au atribuit originii lor explicaţii fantastice. Se spune că pe vremuri trăiau uriaşi, care îşi coborau braţele în munte făcându-şi „căldări” adânci din piatră în care se aduna apa, iar ei îşi potoleau setea aici, după luptele sângeroase. Într-una din aceste bătălii, un uriaş ar fi lovit cu baltagul muntele care poartă acum numele Peleaga.
 
Coama muntelui s-a desprins şi a fost aruncată departe, în Valea Pietrelor, iar astăzi locului i se spune Vârful Lolaia. Osteniţi de luptă, uriaşii au săpat câte un ceaun în trupul Pelegii, iar altul a fost scobit în cel al Zănoagei. Apa s-a strâns astfel, formându-se Lacul Bucura şi Lacul Zănoaga. După ce au sorbit uriaşii apa, au sărit mai mulţi stropi şi astfel s-a format o mulţime de tăuri în jurul celor două lacuri.
 
Potrivit legendei, uriaşii au fost înfrânţi de un voinic al locului. I-a tăiat capul unui căpcăun, iar acesta s-a transformat într-un munte de piatră, căruia i se spune Retezat. Un alt uriaş ucis de oameni s-a prefăcut într-un lac mlăştinos, căruia ciobanii îi spun Tăul Spurcat.
LEGENDA MUNTELUI RETEZAT
rtezat-daniel-gutaSe spune că în Ţara Haţegului din judeţul Hunedoara îşi făcuseră sălaş nişte uriaşi. Înainte de moartea sa, căpetenia uriaşilor împărţi ţara celor doi copii ai lui, un băiat şi o fată.
 
Ca să vadă mai bine cât de mare este partea lor din moştenire, cei doi se urcară pe câte un munte: feciorul pe muntele Retezat (care atunci avea alt nume), iar fata pe vârful Rusca, spre apus de Retezat.
 
Fetei i s-a părut că partea de ţară a fratelui său este mai mare şi mai frumoasă decât a ei, care era plină de stânci şi nu avea prea multe păduri şi poieni frumoase.
 
De ciudă, fata a luat un fier de plug şi l-a aruncat spre fratele său, care era pe celălalt vârf. Fierul nu l-a nimerit pe flăcău, dar a retezat vârful muntelui, care de atunci a rămas retezat. De aceea i se spune muntele Retezat.
 
Surse informative: adevarul.ro, legendeleromanilor.ro, REMER RA (Editura Orfeu) Foto Daniel Guta
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Departamentul Alpha Carpatica (DAC)

Despre Departamentul Alpha Carpatica (DAC)