O pictură uriașă cu chipul regelui DECEBAL – înaltă de peste 15 metri, cu o suprafață de 120 m.p. – a apărut pe peretele unui bloc

Începând din luna august, când în R. Moldova este marcată „Ziua Independenței”, o pictură murală de 120 de metri pătrați a început să bucure ochii moldovenilor. Pictura, ce-l înfățișează pe regele dac Decebal și care poartă numele de „Peretele Gloriei”, a fost făcută pe parcursul a două săptămâni și ocupă peretele unui bloc industrial de pe bulevardul Decebal din sectorul Botanica al Capitalei Republicii Moldova. 

Radu Dumbravă, tânărul artist care a realizat pictura, ajutat și de alți colegi, spune că ideea acestei lucrări i-a venit cu doi ani și jumătate în urmă, pe când încă era masterand la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. „Cu două săptămâni în urmă am început această lucrare, împreună cu alți doi pictori. Am avut nevoie de aproximativ 60 de litri de vopsea pentru realizarea lucrării. Am dorit să fac o asociere cu acest bulevard, iar ca lucrarea să aibă o valoare artistică, trebuie de folosit motive foarte interesante.  Pentru mine Decebal este o personalitate istorică foarte importantă. Consider că avem un material istoric care trebuie valorificat. Nu pot să vorbesc despre planuri de viitor, acum sunt idei care pe parcurs eu cred că se vor transforma în lucrări interesante”, a declarat Radu Dumbravă pentru ZdG.

decebal pictura 1

decebal pictura 2

Radu Dumbravă a participat și la realizarea altor picturi murale de dimensiuni mari, care pot fi admirate în capitală, printre care: ,,Solidaritate”, „Băiatul pe bicicletă’” și „Cerbul”.

Sursa: Zdg.md

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Departamentul Alpha Carpatica (DAC)

Despre Departamentul Alpha Carpatica (DAC)